" /> Kuhinje Po Mjeri | Kuhinje.INFO

Kuhinje INFO

Kuhinje po mjeri


Izrada kuhinja po mjeri je zadatak koji je potrebno napraviti u više faza :
  1. Dogovaranje oko modela kuhinje, izbora materijala, boja, dimenzija, izrada 3D prikaza kako bi kupac bio siguran da je to ono što želi naručiti
  2. Izrada kuhinja koristeći najnovije tehnologije poput CNC tehnologije rezanja i obrađivanja ploča
  3. Montaža i ugradnja kuhinje po mjeri prostora kupca gdje se poštuju specifičnosti svakog prostora i time prilagođava svaki detalj
Bitna je dobra komunikacija između prodavatelja kuhinja i stranke koja želi kupiti kuhinju po mjeri kako ne bi došlo do nesuglasica koje je naknadno teško ispraviti . Zato je preporučljivo da se prije donošenja odluke o kupnji i naruđbe kuhinje  informiramo pobliže o vrstama kuhinja, stilovima i odlučiti okvirno što bi nama odgovaralo. Nadalje zadatak za prodavatelja je da informira kupca o detaljima izvedbe, ako postoji neka bolja opcija predložiti je  i sl.   Vrste kuhinja po formaciji:  
Linijska kuhinja Kuhinja je raspoređena u prostoru na način da su elementi duž jednog zida. Za ovakvu kuhinju najbolje je imati prostor dužine od min. 240-285 cm, a pogodan je za uske i duge prostore.
Dvostrana kuhinja Kuhinja je smještena na način da kuhinjski elementi stoje duž zida nasuprotno sa svake strane zida . Preporučeni razmak između kuhinjskih elemenata je 120 cm kako bi osigurali da se ladice mogu otvarati komotno. Druga varijanta ove kuhinje je smještaj kuhinjskih elementa duž jednog zida, dok je na suprotnoj strani šank ili pult, koji ujedno služi kao radna ploha.
Dvostruka ‘L’ kuhinja Pogodna za velike kuhinjske prostore. U većini slučajeva jedan “L“ dio čine visoki elementi do stropa. Dvostruka L kuhinja je izrazito funkcionalna .
‘L’ kuhinja Jedna od najpopularnijih vrsta kuhinje, pogodna za veće kuhinjske prostore. Prednost ove kuhinje je u tome što unutarnji ugao prostora ostaje slobodan pa se tu može postaviti stol ili otok.
‘U ’ kuhinja To je tip kuhinje koji je među najfunkcionalnijim , pogodan je za male i velike kuhinjske prostore. Ovakav tip kuhinje omogučuje vlasniku najekonomičnije kretanje kroz kuhinju
L’ kuhinja s otokom Kuhinja koja ima otok i on stoji u sredini prostora, u njoj mogu biti štednjak, sudoper, ormari, koš za odpadke i radna površina.
   
Visina kuhinjske radne ploče Standardna visina kuhinje je oko 85 cm iako u današnje vrijeme se rade često i vanstadardne mjere kuhinjskih radnih ploča, čak do visine od 97-100 cm. Kuhinjsku radnu ploču najbolje je prilagoditi po visini (razlika je kada je osoba visoka 1,60 ili 1,90 cm) U kuhinji provodimo najviše vremena pa je dobro misliti na zdravlje naše kralježnice prilikom dugotrajnog kuhanja .
Proces  rada u kuhinji  i organizacija prostora Najbolji raspored kuhinjskih elemenata prema procesu izrade hrane je skladištenje hrane, priprema hrane, čiščenje, pranje, priprema za kuhanje, kuhanje, te priprema za serviranje. Iako nije moguće uvijek imati ovakav  raspored, bitno je da tok rada svaka domaćica prilagodi svojim potrebama. Da bi kuhinja bila funkcionalna, mora zadovoljiti ove uvjete: kontinuiani tok rada, dovoljno prostora za kretanje, dobru ventilaciju i rasvjetu, te lako održavanje.
     

POŠALJITE UPIT PROIZVOĐAČU:

KONTAKT PROIZVOĐAČA KUHINJA:

Milimetar Stolarija j.d.o.o

Mob: 098 517 756

Tel: 01/2024-326

Ovo je Email adresa: Pošalji upit Emailom


Kontaktirajte nas

info@milimetarstolarija.hr
Mob: 098/517-756

Ostali namještajReklama